"EN-EN".
EN-EN gaat over een vrouw die haar verhaal verteld. Haar gedachten springen van de hak op de tak. Schijnbaar is er geen logica in haar verhaal. Er zijn wetenschappelijke stellingen die natuurwetten bewijzen. Er zijn biologische observaties die dierlijk gedrag verklaren. Al die kennis maakt mensen soms overmoedig. Er is geen antwoord op het verdwijnen van iemands persoonlijkheid.

"Romeo en Julia" van William Shakespeare te regisseren in Babberich. Het project, met amateurtoneelspelers, was een "buitenkans" omdat het een openluchtvoorstelling betrof. De voorbereidingen (onder andere het bewerken van de toneeltekst) hebben in totaal anderhalf jaar in beslag genomen. In 2017 is "Romeo & Julia" met succes (5x) gespeeld op de binnenplaats van Kasteel HALSAF te Babberich.

In 2018 heeft dat geresulteerd in een nauwe samenwerking met deze groep. Samen hebben zij inmiddels één project gerealiseerd (LINQUENDA) en zijn ze nu (2019) bezig met het volgende project “Sisters”. Dit samenwerkings-initiatief draagt de naam "Dochters & Ko"


"Dochters & Ko(os) spelen "LINQUENDA".
LINQUENDA betekend zoveel als “Eens zullen wij deze grond, dit huis en deze geliefde moeten verlaten”. Oude man probeert zijn laatste verjaardag te vieren, dat moet toch lukken zou je denken.
Tekst : Koos Dam.
Spel : Iris Heusschen, Eline Koelmans, Danike Peters en Koos Dam.

Affiche LinQuenda 2


Dochters & Ko(os) spelen “SISTERS”
Voor straf weggestopt in een klooster. Twee zusjes wonen na hun vrijlating samen in één en hetzelfde huis. Met hun aanwezigheid herinneren ze elkaar constant aan dat gezamenlijke verleden en komen ze nooit meer los van die geschiedenis. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar.
Tekst : Koos Dam
Regie : Koos Dam
Spel : Eline Koelmans en Iris Heusschen

"SISTERS". première datum 27 maart 2019 te Utrecht.

Schermopname 12