Koos Dam schreef meerdere toneel stukken. Waaronder:

DE DADER ZIT OP SCHOOL (1982)

Jeugdtoneel. Op een middelbare school ontstaat rumoer omdat er copy, voor de schoolkrant, wordt gestolen. (Duur 60 minuten)

Uitgeverij De Toneelcentrale Bussum.


TEN NOORDEN VAN DE HAND

Een jubileum uitgave: Arnhemse Schouwburg. In dit boek zijn een aantal toneelteksten van Koos Dam opgenomen.

ISBN 90-9000-483-1


STEEN (1996)

Bewerking van de door Wim Busink hertaalde “ELCKERLYC” (de gang van iedereen). Project STEEN is een in boekvorm uitgebrachte toneelvoorstelling. Alles was klaar om te gaan repeteren maar de gemeente Rheden verbood de voorstelling. Dit in het "IJssel festival" geprogrammeerde project is daarom in boekvorm uitgebracht.

ISBN 90-803504-1-9


EN-EN (2010)

Een tragedie over het leven tussen weten en vergeten. De titel verwijst enerzijds naar “Nomen Nescio” en anderzijds naar de twee werelden waar mensen zich tussen bewegen die langzaam de grip op het bestaan verliezen. (Duur 60 minuten)

Première 10 januari 2013


LINQUENDA (2018)

Een oude man probeert zijn laatste verjaardag te vieren, dat moet toch lukken zou je zeggen. LINQUENDA komt uit het latijn en betekend zoiets als; eens zullen wij dit huis, deze grond en deze geliefden moeten verlaten. (Duur 20 minuten)

Première 8 november 2018


SISTERS (2019)

Twee zusjes, met een gezamenlijk verleden, wonen na hun vrijlating uit het klooster in één en hetzelfde huis. Met hun aanwezigheid herinneren ze elkaar constant aan dat verleden en komen ze nooit meer los van hun geschiedenis. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar. (Duur 50 minuten)

Première 22 mei 2019